Jdi na obsah Jdi na menu

Löw povolal Müllera, do německé reprezentace se vrací také Hummels

19. 5. 2021

Trenér německé reprezentace Joachim Löw se chystá na poslední mezinárodní akci a dnes oznámil přímo konečnou nominaci na letošní evropský šampionát. Do národního týmu se po dlouhé době vrací Thomas Müller, pozvánku dostal rovněž obránce Mats Hummels...

Oba jmenovaní si za reprezentaci naposledy zahráli v listopadu 2018 v souboji s Nizozemskem (2:2), následně s nimi kouč přestal počítat a dva a půl roku je i přes žádosti médií a fanoušků ignoroval.

V nejnovějším výběru naopak chybí brankář Barcelony Marc-André ter Stegen, jehož čeká operace kolena, kvůli únavě se omluvil i Marco Reus. Do kádru se nevešli ani Jonathan Tah, Florian Wirtz (oba Leverkusen), Julian Brandt (Dortmund), Julian Draxler (Paris Saint-Germain) a Amin Younes (Eintracht Frankfurt).

Německo čeká hodně těžká skupina a jejím papírovým outsiderem bude Maďarsko, o postup budou usilovat obhájci titulu Portugalci a úřadující mistři světa z Francie.

Nominace Německa na mistrovství Evropy:
Brankáři:
 Bernd Leno (Arsenal), Manuel Neuer (FC Bayern), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).
Obránci: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta Bergamo), Christian Günter (SC Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Lipsko), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Lipsko), Robin Koch (Leeds United), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Niklas Süle (FC Bayern).
Záložníci a útočníci: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (FC Bayern), Leon Goretzka (FC Bayern), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (FC Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (FC Bayern), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (FC Bayern), Jamal Musiala (FC Bayern), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (FC Bayern), Kevin Volland (AS Monaco), Timo Werner (FC Chelsea).